Duyurular

Varto’da Leader’ dan İlham Veren Bir Adım: “Kooperatifçilik Eğitimi İle Topluluğa Destek”

Varto’da Leader’ dan İlham Veren Bir Adım: “Kooperatifçilik Eğitimi İle Topluluğa Destek”

 

IPARD II 12. Başvuru Çağrısı Leader Tedbiri kapsamında Varto ilçesi özelinde hazırlamış oldukları yerel kalkınma stratejileri Tarım ve Orman Bakanlığı ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından uygun görülen Varto Yerel Eylem Grubu Derneği çalışmalarını sürdürüyor.

Varto ilçesinde kurulan ve hayvancılık, zanaatkarlık, kırsal turizm gibi birçok alanda strateji çalışmalarına devam eden dernek, “Kooperatifçilik” eğitimi düzenledi. Yoğun ilginin olduğu eğitim  Muş Alparslan Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden alanında uzman öğretim üyeleri tarafından verildi. TKDK tarafından yüzde yüz hibe finansmanı ile gerçekleştirilen eğitimler iki gün sürdü.

Kırsal kalkınmanın önemli araçlarından bir tanesi olan kooperatifçilik yaklaşımıyla yerel potansiyelin katma değere dönüştürülmesi, üretimde maliyet avantajının sağlanması, işbirliği ve ağ oluşturma, üyelerin birbirinden öğrenme ve bilgi tecrübe paylaşımı, üretilen ürünlerin değerinde piyasaya sunulması hedeflenmektedir.

Kooperatifçilik, işbirliği ve sürdürülebilirlik ilkesiyle birleştirildiğinde, geleceğin daha adil ve sürdürülebilir bir toplumun temellerini atmada önemli bir araç olabilir.

Programı tamamlayan katılımcılar, kooperatifçilik konusundaki bilgi ve becerileriyle hem kendilerine hem de topluluklarına değer katma fırsatına sahip olacaklar. Leader Varto Yerel Eylem Grubu Derneği, gelecekte daha fazla benzer eğitimler düzenlemeyi ve kooperatifçilik altyapısının hazırlanmasına yönelik desteklerine devam etmektedir.

Eğitim kursiyerlere sertifikalarının verilmesiyle sona erdi.