Duyurular

Varto YEG-DER’den Etkili İletişim ve İkna Stratejileri Eğitimi

Varto YEG-DER’den Etkili İletişim ve İkna Stratejileri Eğitimi

 

IPARD II 12. Başvuru Çağrısı Leader Tedbiri kapsamında Varto ilçesi özelinde hazırlamış oldukları yerel kalkınma stratejileri Tarım ve Orman Bakanlığı ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından uygun görülen Varto Yerel Eylem Grubu Derneği çalışmalarını sürdürüyor.

Varto ilçesinde kurulan ve hayvancılık, zanaatkarlık, kırsal turizm gibi birçok alanda strateji çalışmalarına devam eden dernek, kamu, özel sektör ve STK’lara yönelik olarak “Etkili İletişim ve İkna Stratejileri” eğitimi düzenledi. Yoğun ilginin olduğu eğitim Muş Alparslan Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyeleri tarafından verildi. TKDK tarafından yüzde yüz hibe finansmanı ile gerçekleştirilen eğitimler iki gün sürdü. 

Varto ilçesinde hizmet veren bir otelde iki gün düzenlenen eğitime yerel halkın katılımıyla Leader Tedbiri   kapsamında düzenlenen eğitim oldukça etkili geçti.

Günümüzün hızla değişen iş ortamında, başarılı iletişim ve ikna yetenekleri tüm kesimler için önemli bir rekabet avantajı oluşturuyor. Bu ihtiyacı karşılamak amacıyla, iki gün boyunca düzenlenen özel bir eğitim programı, katılımcılara etkili iletişim ve ikna stratejilerinde bilgi ve tecrübe sahibi olma fırsatı sundu.

Eğitim programı, kamu, özel sektör ve STK’lardan gelen katılımcılara uluslararası uygulanabilir yöntemler sunarak, iletişimdeki engelleri aşma ve etkili bir şekilde ikna etme becerilerini geliştirmelerine yardımcı oldu. Katılımcılar, deneyimli eğitmenler tarafından verilen teorik ve interaktif eğitimler aracılığıyla iletişimin günümüz dünyasındaki önemi hakkında bilgi ve tecrübe sahibi oldular.

Eğitim programının bir parçası olarak, katılımcılara sunulan araçlar arasında etkili sunum teknikleri, dinleme becerileri, vücut dilinin kullanımı ve anlayışlı iletişim stratejileri yer aldı. Bu araçlar, katılımcıların iş yerinde daha etkili bir şekilde iletişim kurmalarına ve mesajlarını daha iyi şekilde iletmelerine yardımcı oldu.

Katılımcılar daha önce böyle bir eğitim almadıklarını ve LEADER programı kapsamında ilk defa böyle bir eğitim imkanı bulduklarını ifade ettiler. Bu tür eğitimlerin iş ve sosyal yaşamda kendileri için önem arz ettiğini ve özellikle iş hayatında rekabet avantajı sunacağını belirttiler.

Eğitim programı kursiyerlere sertifikaların dağıtılmasıyla sona erdi.