Duyurular

LEADER Kapsamında Organik Bahçe Bitkileri ve Meyvecilik Eğitimi

LEADER Kapsamında Organik Bahçe Bitkileri ve Meyvecilik Eğitimi

 

IPARD II 12. Başvuru Çağrısı Leader Tedbiri kapsamında Varto ilçesi özelinde hazırlamış oldukları yerel kalkınma stratejileri Tarım ve Orman Bakanlığı ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından uygun görülen Varto Yerel Eylem Grubu Derneği çalışmalarını sürdürüyor.

Varto ilçesinde kurulan ve hayvancılık, zanaatkarlık, kırsal turizm gibi birçok alanda strateji çalışmalarına devam eden dernek tarafından “Bahçe Bitkileri ve Meyvecilik” eğitimi düzenledi. Eğitim Bingöl Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi tarafından verildi. TKDK tarafından yüzde yüz hibe finansmanı ile gerçekleştirilen eğitimler iki gün sürdü.

Varto, özellikle meyvecilik, arıcılık, turizm konularında potansiyeli yüksek bir ile konumundadır. Bu potansiyelin katma değere dönüştürülmesi ve meyvecilik çalışmalarının daha ileri düzeyde yapılması için kamu, özel sektör, stk temsilcileri ve önder üreticilere yönelik 3 günlük eğitim düzenlendi.

Özellikle Varto ilçesi mikro klimasında yetiştirilen veya yetiştirilebilen meyve-sebze tür ve çeşitlerinin yetiştirme teknikleri ve bunların çoğaltılması (fide, fidan, tohum), ıslahı, hasat ve depolama teknikleri,  hasat sonrası ile ilgili konularda kursiyerlere 3 gün boyunca eğitimler verildi.

Varol Yerel Eylem Grubu Derneği Üyeleri başta olmak üzere Kamu, STK, Özel sektör ve bu alanda faaliyet gösteren üreticilerin katılım sağladığı eğitim amacına ulaşmış olup eğitim süresince aynı zamanda paydaşlar arasında iyi bir ağ ve bilgi ve tecrübe paylaşımı olmuştur. Eğitim kursiyerlere katılım belgelerinin verilmesiyle sona erdi.