Duyurular

LEADER Kapsamında Kamu, STK ve Özel Sektöre Kurumsallaşma Eğitimi

LEADER Kapsamında Kamu, STK ve Özel Sektöre Kurumsallaşma Eğitimi

IPARD II 12. Başvuru Çağrısı Leader Tedbiri kapsamında Varto ilçesi özelinde hazırlamış oldukları yerel kalkınma stratejileri Tarım ve Orman Bakanlığı ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından uygun görülen Varto Yerel Eylem Grubu Derneği çalışmalarını sürdürüyor. Varto ilçesinde kurulan ve hayvancılık, zanaatkarlık, kırsal turizm gibi birçok alanda strateji çalışmalarına devam eden dernek tarafından en son olarak “Kurumsallaşma” eğitimi düzenledi.  TKDK tarafından yüzde yüz hibe finansmanı ile gerçekleştirilen eğitimler iki gün sürdü.

Özellikle Sivil Toplum Kuruluşları ve Küçük ve Orta Büyüklükteki Kobilerin mevcut potansiyelini daha fazla katma değere dönüştürmesi, iş tanımları, planlama, hedef ve vizyon vb konuların belli bir sistematik içerisinde yapılması kurumsallaşmanın temel ayakları arasında yer almaktadır. Bu tür kuruluşların mevcut durumlarını gözden geçirerek gelecek projeksiyonlarını çizmesi amacıyla alanında uzman kişiler tarafından verilen eğitim 2 gün sürdü.

Hem kurumsal gelişim hem de ilçenin sosyo ekonomik gelişmesine katkı sunması açısından önemli olan kurumsallaşma eğitimi verilen katılım belgeleriyle sona erdi.